PROFINET 2 of 4 aderparen

LEONI_IE Cat 6A schlepp

PROFINET 4 aderparen, op de toekomst voorbereid.

FELTEN WCS introduceert een hoog flexibele LEONI Industrial Ethernet Cat.6A kabel als “Fast Connect” versie. Eenvoudige montage zonder afgeschermde paren, in combinatie met een overdracht van 10 Gbit/s.

Deze gebruiksvriendelijke Industrial Ethernet Cat.6A kabel leidt tot kortere installatietijden en daarmee een financieel voordeel. Er is een constructie ontwikkeld waarbij de bewerkelijke folieafscherming van de aderparen overbodig is. De kabel is getest met een gespecificeerde overdracht van 10 Gbit/s en een mechanische duurzaamheid van meer dan één miljoen buigingen/buigcyclussen.

De LEONI Cat.6A kabel is geoptimaliseerd voor flexibele toepassingen in de range van 10 Gbits/s bij een frequentie tot 500 MHz, zelfs zonder de extra paarafscherming (folie). Door deze innovatie is de installatie van bijvoorbeeld de RJ 45 en de M12 x-gecodeerde connector, kosten- en tijdbesparend. De vier aderparen worden onder andere door een speciaal vul-element in een stervorm van elkaar gescheiden. Dit vul-element en een afscherming rondom de kabel zorgen ervoor dat er geen extra paarafscherming van de aders meer nodig is. Tevens zorgt dit element voor een stabiele overdracht en extreme flexibiliteit.

Bij deze oplossing weerstaat de kabel makkelijk meer dan één miljoen buigingen bij een straal van maximaal 132 mm (15*D). De bewegelijkheid van de Cat.6A kabel is getest in LEONI’s eigen testcentrum, in een kabelrups met een lengte van 10m een versnelling tot
4 m/s2 en snelheden tot 4 m/s.

We streven naar een technische MaxMax-combinatie:
Meer bandbreedte bij extreme flexibiliteit.

In het verleden moest men kiezen tussen optimale elektrische overdracht bij een beperkte mechanische belasting of een beperkte elektrische overdracht bij een goede mechanische belasting. Met de nieuwe LEONI Cat.6A wordt de MaxMax combinatie van een optimale flexibiliteit en elektrische eigenschappen gecombineerd.

PROFINET 2 of 4 aderparen, wat zijn de verschillen?

Ethernet Transmission Performance:

  • min cat5e
  • 2 pair: 100 MBit/s (Fast Ethernet – Real-time Ethernet)
  • 4 pair: 1 GBit/s (Gigabit Ethernet)
  • 4 pair in Cat.6A: 10 GBit/s (Connector: RJ 45 + M12 X-coded)

Meer informatie over de verschillen vindt u in de onderstaande bijlage:

Voor het lezen van het PDF bestand, klik hier