MADE BY LEONI #1

Automation kabels conform CPR Euroklasse CcaAutomation kabels conform CPR Euroklasse Cca

Een onderwerp dat je niet verwacht, maar toch belangrijk is voor de machinebouw: de uitvoering van de CPR-richtlijn voor industriële kabels.

Wat blijkt? Deze richtlijn is al van kracht sinds 1 juli 2017 en bedoeld voor kabels bij algemeen gebruik in bouwwerken waarvoor eisen voor het brandgedrag van toepassing zijn. In eerste instantie richtte LEONI zich op de secundaire en tertiaire bekabeling in gebouwen- infrastructuur en introduceerde het eind 2016 de eerste CPR gecertificeerde kabels in de MegaLine® (koper datakabels) en GigaLine® / FiberConnect® (glasvezelkabels) serie voor datacommunicatie in de utiliteitsbranche. Maar LEONI kijkt verder en komt nu voorlopig als eerste en enige met industriële PROFIBUS en PROFINET gecertificeerde kabels conform de CPR classificatie.

Mede door de marktvraag vanuit de BeNeLux heeft Leoni het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van kabels voor industriële applicaties die voldoen aan de eisen van de Europese richtlijn voor bouwproducten CPR (Construction Products Regulation). Daarbij gaat het vooral om het vertragen van vuur, hitte, etsende gassen en rook. Het bijzondere is dat Leoni al geruime tijd verschillende kabels kan leveren die voldoen aan de CPR-richtlijn in diverse EURO klasse. Alle kabels zijn getest en goedgevonden volgens de geharmoniseerde norm EN 50575.

Nu volgen de FieldLink® kabels voor machineautomatisering en aandrijvingen. Onderdeel van FieldLink® zijn de nieuwe CPR-goedgekeurde kabels voor PROFIBUS en PROFINET. Deze kabels zijn bestand tegen zware omstandigheden in industriële omgevingen en dragen dan ook met recht de Cca klasse. Voor beide kabels zijn vrij recent de prestatieverklaringen DoP afgegeven onder de unieke identificatiecodes van het producttype CDEFR0000008 en CDEFR0000009.

Downloads

Datasheet PROFINET kabel, Cat 5FRNC, voor vaste verlegging, CPR gecertificeerd,
EURO klasse Cca s1a d1 a1
L45467-J16-B246-EN

Datasheet PROFIBUS DP kabel, FRNC, voor vaste verlegging, FastConnect, CPR gecertificeerd,
EURO klasse Cca s1a d2 a1
L45467-G16-C546-EN

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.