MADE BY LEONI #2

KNX (EIB) buskabel nu ook in CPR Euroklasse B2ca

Belangrijk nieuws voor installateurs en systeemintegratoren in de wereld van woning- en gebouwautomatisering.

Na een intensieve periode van productontwikkeling, productie van test samples, fabrieksinspecties door de keuringsinstanties en, tot slot de uitvoering van de externe EN-50399 brandtesten kunnen we met trots mededelen dat de FieldLink® familie is uitgebreid met een nieuwe KNX (EIB) buskabel welke voldoet aan de hoogste brandclassificatie voor CPR kabels B2ca.

Mede door de groeiende vraag vanuit Nederland naar een Europese Installatie Bus volgens EN 50575 (CPR) met verhoogde brandklasse heeft Leoni het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze EIB kabel en richtte het zich op de brandclassificatie volgens NEN 8012. De LEONI FieldLink® KNX (EIB) ES is uitgevoerd met een dubbele FRNC mantel en een extra centrale afscherming. De getwiste massieve aders en kleurcodering zijn volgens de KNX standaard voor databus systemen in gebouwsysteemtechniek.

Recent is de prestatieverklaring (DoP) afgegeven onder de unieke identificatiecode van het producttype CDEFR0000023. Naast de B2ca versie is er ook de FRNC variant met EURO klasse Dca (DoP CDEFR0000003), een standaard PVC uitvoering en een polyethyleen (PE) versie voor directe grondverlegging. Alle vier KNX (EIB) uitvoeringen zijn uit voorraad leverbaar vanuit het magazijn in Veldhoven.

Downloads

Datasheet EIB/KNX kabel, FRNC, voor vaste verlegging, CPR gecertificeerd,
EURO klasse B2ca s1 d1 a1
{title}

Datasheet EIB/KNX kabel, FRNC, voor vaste verlegging, CPR gecertificeerd,
EURO klasse Dca s2 d2 a1
{title}

Datasheet EIB/KNX kabel, PVC, voor vaste verlegging
L45480-F25-B155

Datasheet EIB/KNX kabel, PE, voor direct in de grond
L45493-D49-A16

KNX (EIB) de wereldwijde standaard voor Home & Building Control
De Europese Installatiebus (EIB) is een Europees gecertificeerd type databus dat het transport mogelijk maakt van digitale gegevens voor het aansturen van “intelligente” gebouwinstallaties. De EIB is inmiddels met twee andere standaarden European Home Systems Protocol (EHS) en BatiBUS samengevoegd en opgevolgd door de KNX standaard. Hierdoor is KNX nu de enige internationaal erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Het wordt gebruikt om apparaten en installaties te automatiseren: van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, luchtbehandeling en koudetechniek, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed zoals wasmachines of wasdrogers. Omdat alle uniforme systemen en componenten zijn te koppelen, vindt de besturing centraal plaats wat een KNX bus zo overzichtelijk maakt.

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.