Dun, dunner, miniatuurkabels

Door de vraag naar steeds kleinere producten, vooral in industriële en medische toepassingen, worden miniatuuronderdelen steeds belangrijker. Hierbij zijn miniatuurkabels een onmisbare schakel). Voor dergelijke kabels ligt de focus vooral op minimale doorsnede, maximale flexibiliteit en optimale elektrische eigenschappen.

Een voorbeeld hiervan is de miniatuurkabel die is gemaakt voor industriële ultrasone sondes. De kabel bevat 70 coaxkabeltjes binnen een totale kabeldoorsnede van 5,9mm. Hiervoor worden coax elementen met AWG 42 koperen kern en een AWG 44 afscherming gebruikt, wat samen slechts een doorsnede heeft van 0,19mm. De dikte van deze kernen kunnen vergeleken worden met een menselijke haar (doorsnede van 0,04mm tot 0,12 mm). Voor FELTEN Wire & Cable Solutions is het mogelijk om ontwerpen te maken waar koperdraadjes tot AWG 44 in zijn verwerkt (doorsnede van 0,05mm ofwel 0,002mm²).

Voor hightech toepassingen met extreme eisen op het gebied van miniaturisering en flexibiliteit kan FELTEN Wire & Cable Solutions voor uw oplossing specifieke kabels ontwerpen en produceren.

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.