Concentrische kabels voor hoogvermogen voor DC snel laadsystemen. BETAjet® 270 high flex

Een kabel die is geschikt voor hoge DC vermogens, halogeenvrij, bestand tegen olie, niet magnetisch en lucht gekoeld is. Dat is de BETAjet® 270 high flex. Omdat deze kabel origineel is ontwikkeld voor militaire vliegtuigen voldoet het aan de hoogste standaarden en is deze ook erg compact. Dankzij de geoptimaliseerde diameter is de kabel ook nog eens erg flexibel.

Vergeleken met vloeistof gekoelde kabels is de geleider diameter groter, dit zorgt voor een lagere warmteontwikkeling en verminderd de systeemkosten drastisch. Dit komt doordat er geen extra onderdelen, zoals slangen, pompen, vloeistoffen en beveiligingssystemen, benodigd zijn. Daarbij komt dat voor deze extra onderdelen geen onderhoud meer nodig is.

Het grootste voordeel van de CooFi kabel is dat de warmtegeleiding naar contactoppervlakken wordt verlaagd. De temperatuur van de geleider kan 10°C warmer worden dan een standaardkabel. Hierdoor kan de kabel 10% – 14% meer vermogen overbrengen in vergelijking tot kabels met dezelfde geleider diameter maar zonder CooFi buitenmantel.

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.