Betrouwbare verbindingen met High voltage EV kabels

Voor het gebruik in elektrische en hybride voertuigen heeft FELTEN Wire & Cable Solutions high voltage EV kabels in het assortiment.

De LEONI kabels zorgen voor een betrouwbare stroomvoorziening in het voertuig. Ze worden onder andere gebruikt als verbindingskabel tussen accu’s en elektromotoren en zijn zowel (EMV) afgeschermd als niet-afgeschermd beschikbaar. De high voltage EV kabels worden toegepast in een breed scala aan voertuigen, zoals vrachtwagens, bussen en auto’s maar ook in heftrucks, hoogwerkers, AGV’s (Automated Guided Vehicles) en andere elektrische voertuigen. Dankzij het mantelmateriaal, siliconen, heeft de kabel een gebruikstemperatuur van 180°C. De kabel kan gebruikt worden voor toepassingen tot 600V AC en 1.000V DC. Door de combinatie van spanningsklasse en het hoge temperatuurbereik kan de kabel elektrisch hoger belast worden waardoor een kleinere adersectie toegepast kan worden dan andere kabels in dezelfde spanningsklasse. Dit resulteert in lagere kosten, hogere flexibiliteit en ruimtebesparing. De kabels voldoen aan de hoogste normen waar elektrische voertuigen aan moeten voldoen, op zowel elektrisch, mechanisch en chemisch gebied. Denk hierbij aan de ISO 6722 en de ISO 14572. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen is de kabel naast zeer flexibel ook UV-bestendig en halogeenvrij.

Bent u opzoek naar een volledig geassembleerde versie van deze kabel voor gebruik in elektrische voertuigen? FELTEN Wire & Cable Solutions biedt de mogelijkheid om deze kabel voor u te confectioneren met de gewenste connectoren.

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.