Augustus 2018

FieldLink® MC

Your drive – Our solution

Na intrede van Industrie 4.0 in de aandrijftechniek is de trend meer dan ooit in de richting gegaan van complexe kabelsystemen, Plug & Play oplossingen tot volledig prefab bekabelde modules. De fabriek van de toekomst werkt ook steeds autonomer waardoor de hoeveelheid gegevensoverdracht en transmissiesnelheid gelijktijdig in snel tempo toeneemt. Industriële robots welke al jaren worden toegepast in de maakindustrie worden steeds intelligenter terwijl hun besturing aan het internet wordt gekoppeld. Hierdoor stijgt de vraag naar storingsvrije en hoogflexibele voedings- en signaalkabels. Daarnaast vereisen zware industriële omgevingen extreem robuuste kabels die langdurig betrouwbaar zijn onder hoge mechanische belastingen.

LEONI produceert kabels en kabelsystemen voor frequentiegeregelde aandrijvingen zoals (servo)motoren en frequentieregelaars onder de merknaam FieldLink® MC en is in staat te voldoen aan de eisen vanuit de markt als het gaat om steeds kleinere buitendiameters, specifieke aderconfiguraties, speciale compounds, certificeringen en kabelassemblages.

Motion Control kabels nu uit voorraad leverbaar


 

 

 

 

 

 

 

LEONI beschikt over een breed scala aan standaard voedings- en signaalkabels en produceert dit voor de meest toonaangevende OEM-ers in de wereld van Automation & Drives. Alle kabels binnen het MC productportfolio voldoen aan de DESINA kleurcodering, zijn gecertificeerd volgens VDE, UL en CSA, zijn oliebestendig en nu ook uit voorraad leverbaar. Levertijden af fabriek binnen 48 uur zijn mogelijk mits de afname boven de 250 meter is. De gehele MC lijn is leverbaar in twee varianten; een PVC versie voor vaste installatie en een hoogwaardige halogeenvrije TPU uitvoering voor hoogflexibele toepassingen in onder andere kabelrupsen.

The Digital Era

Dat Motion Control communicatie in elektrische aandrijfsystemen een digitale evolutie ondergaat is een feit. Ook hier heeft Industrie 4.0 zijn intrede gedaan en opent dit nieuwe mogelijkheden in de architectuur van servomotor systemen. De vraag naar steeds compactere machines is een trend die in veel industrieën opkomt wat automatisch betekent dat in veel toepassingen ook een kleiner, kostenbesparend ontwerp van servomotoren, aandrijvingen en hoogwaardige bekabeling nodig is.

Een EMC bestendige 0.6/1kV motorkabel met integratie van gegevensoverdracht zoals digitale feedback signalen of Ethernet resulteert  in nieuwe hybride ontwerpen en ook hier biedt LEONI met het FieldLink® MC programma diverse oplossingen. Van het HIPERFACE DSL® interface protocol (Digital Servo Link) tot Industrieel Ethernet (Cat5e) of PROFINET dit in combinatie met voedingsaders en remparen. De hybride MC kabels hebben een oranje DESINA conforme TPU mantel, een dekkingsgraad van ruim 85% en zijn bestand tegen 5 tot 10 miljoen buigcycli. Al met al een “must have” in de wereld van aandrijftechniek.

Voor het lezen en/of downloaden van de FieldLink® MC catalogus downloaden klik hier

“Attenzione Confezione”

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar dit is nog niet alles: bent u op zoek naar plug & play oplossingen, speciale lengtes, configuraties of zelfs klantspecifieke oplossingen? Ook dat is mogelijk! FELTEN Wire & Cable Solutions beschikt over een Systems afdeling met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van kabelassemblages en connectivity. Engineering (AutoCAD) specialisme in combinatie met een uitgebreide database van componenten en fabrikanten, wat u als klant het voordeel geeft tot “One-Stop Shopping” met het gemak van slechts één artikelnummer.

Enkele voorbeelden;

  • FieldLink® MC Servo, Encoder en Resolver kabels met circulaire connectoren
  • FieldLink® PROFIBUS kabels met D-SUB connectoren
  • FieldLink® PROFINET, SERCOSIII en Industrial Ethernet kabels met MegaLine® Connect45 RJ45 connectoren
  • FiberConnect® glasvezelkabels met ET2000, FC, LC, ST en SC connectoren of complete Easy Pull Fan-out’s of Heavy Trunk
  • BETAflam® stuurstroom- en voedingskabels met rechthoekige connectoren in standaard of modulaire configuratie
Dit bericht is geplaatst in Nieuws algemeen. Bookmark de permalink.