Antimicrobiële kabels

Antimicrobiele kabel

Antimicrobiële kabels: doorbraak in strijd tegen infecties

Een doorbraak in de verdere verbetering van hygiène in ziekenhuizen: kabels met een kiemdodend effect op kunststof oppervlakten. Deze nieuwe technologie op zuurbasis is geïntroduceerd door LEONI, marktleider in kabels en kabelsystemen.

Oppervlakten van kunststof en kabels die in de buurt van patiënten worden gebruikt, kunnen infecties veroorzaken door de aanwezigheid van ziektekiemen. Door de nieuwe technologie, gebaseerd op het Lewiszuur-principe, komen op het oppervlak van de kabel zuurionen vrij die aan de buitenkant van de mantel leiden tot een verlaging van de PH- waarde. Dit beperkt de celfuncties van de kiemen en hun deling, waardoor ze uiteindelijk afsterven. De mechanische eigenschappen van de kabel zelf en de gebruiksmogelijkheden blijven gelijk.

Bij de huidige methodes wordt de antimicrobiële werking na verloop van tijd minder, onder invloed van zweet en eiwitten. Dat is bij deze nieuwe antimicrobiële kabels niet het geval. Zij vormen daarmee een doorbraak in de strijd tegen infecties en kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan een verbeterde hygiène in ziekenhuizen, artspraktijken en klinieken.

De werking is wetenschappelijk aangetoond en succesvol getest volgens DIN EN ISO 10993 voor medische hulpmiddelen. De eerste antimicrobiële kabels voor patiënten-monitoring zijn al in gebruik.

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de Antimicrobial cables and systems for medical technology catalogus

Lees hier het volledige nieuwsbericht over de antimicrobiële kabels

Nieuwsbericht Antimicrobiële kabels