06-13: Antimicrobiële kabels: doorbraak in strijd tegen infecties

Antimicrobiele kabelEen doorbraak in de verdere verbetering van hygiène in ziekenhuizen: kabels met kiemdodend effect op kunststof oppervlakten. 

Oppervlakten van kunststof en kabels die in de buurt van patiënten worden gebruikt, kunnen infecties veroorzaken door de aanwezigheid van ziektekiemen. Door de nieuwe technologie, gebaseerd op het Lewiszuur-principe, komen op het oppervlak van de kabel zuurionen vrij die aan de buitenkant van de mantel leiden tot een verlaging van de PH- waarde. Dit beperkt de celfuncties van de kiemen en hun deling, waardoor ze uiteindelijk afsterven. De mechanische eigenschappen van de kabel zelf en de gebruiksmogelijkheden blijven gelijk.

Bij de huidige methodes wordt de antimicrobiële werking na verloop van tijd minder, onder invloed van zweet en eiwitten. Dat is bij deze nieuwe antimicrobiële kabels niet het geval. Zij vormen daarmee een doorbraak in de strijd tegen infecties en kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan een verbeterde hygiène in ziekenhuizen, artspraktijken en klinieken.

Voor meer informatie klikt u hier: https://www.feltenwcs.nl/antimicrobiele-kabels/

Dit bericht is geplaatst in nieuws producten. Bookmark de permalink.